ثبت بیماری ها و پیامدهای سلامت، یک سیستم سازمان یافته برای جمع آوری، ذخیره سازی، بازیابی، تجزیه و تحلیل و انتشار اطلاعات مربوط به یک بیماری یا پیامد خاص در یک جمعیت و گستره جغرافیایی مشخص است. این برنامه با مشارکت دانشگاه، معاونت تحقیقات و فناوری، معاونت آموزشی، معاونت بهداشتی، معاونت درمانی و مراکز تحقیقاتی انجام می گیرد.
اهداف برنامه ملی ثبت بیماری ها و پیامد های سلامت
برنامه ملی ثبت بیماری ها و پیامدهای سلامت از ابتداء سال 1393 در معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایجاد گردیده است.
اهداف اختصاصی این برنامه عبارتند از:
1. ارتقاء ارائه خدمات درمانی و آموزشی به بیماران و گروه های هدف ثبت
2. ایجاد بستر مناسب جهت تولید شواهد ارزیابی وضعیت خدمات پیشگیری و درمانی در سیستم سلامت کشور
3. ایجاد بستر مناسب جهت تولید داده های با کیفیت بالا
4. ایجاد بستر مناسب جهت توسعه کمی و کیفی تحقیقات علوم پایه و بالینی علوم پزشکی(آنالیز بقا و ارزيابي پیامد مراقبت های بالیني، مطالعات علت شناسي) اثر مواجهات و... (تحلیل های اقتصادی و مديريتي، تولید اطلاعات توصیفي) بروز، شیوع و مرگ و میر(منبع مطالعات کارآزمايي بالیني، مورد-شاهدی و کوهورت، اتصال به بیوبانک ها و ارتقاء تحقیقات علوم پايه)
5. توسعه زیر ساخت های لازم جهت راه اندازی و استقرار نظام ثبت بیماری ها
6. توسعه ارتباطات گروه های تحقیقاتی و تشکیل شبکه های تحقیقاتی
7. توسعه ارتباطات داخلی و همکاری با برنامه های ثبت بیماری های سایر دانشگاه ها
8. توسعه ارتباطات بین المللی و همکاری با برنامه های بین المللی ثبت بیماری ها
9. کسب مهارت ها و دانش فنی جهت اجرای طرح های ملی و بین المللی مبتنی بر ثبت بیماری ها
این واحد در نظر دارد که تا حد امکان بتواند با راه اندازی کار گروه های ثبت بیماری ها بتواند فعالیت این کار گروه ها را به حد استانداردهای جهانی رسانده و تا حد امکان فعالیت های پژوهشی در سطح دانشگاه و در سطح استان بر اساس مبتنی بر برنامه های ثبت باشد.
در راستای ارتقاء اهداف این شورا و استفاده هر چه بهتر محققین و ذی نفعان، سایتی طراحی شده است که علاوه بر تشریح فعالیت های این شورا، دربرگیرنده فعالیتهای کار گروه های این دانشگاه می باشد.